Marc Sluszny logo
 • nl
 • en

Knowledge is the key to success.

Unlock your full potential.

Are You Next?

Waarom zou je Marc Sluszny inzetten als je mental coach of als life coach?

Mental coach Marc Sluszny zal succesvol verandering in je leven teweegbrengen en je helpen je doelen en dromen te verwezenlijken.

"Eens we samenwerken, zal je snel verbaasd zijn hoeveel meer van je potentieel toegankelijk voor je wordt."

Hoe goed wil je zijn?

Marc neemt je mee op een ontdekkingsreis, een tocht naar persoonlijke groei, beter presteren en excelleren.

Lees verder en ontdek de mogelijkheden hoe Marc Sluszny ook voor jou het verschil zal maken.

Marc heeft buitengewone resultaten behaald mede door zijn moed, focus en doorzettingsvermogen:

 • 1982 - 1983. Tennis - Ranking: #5 in België.
  Lid van het Belgische Davis Cup Team. Finalist Belgisch Kampioenschap dubbel.
 • 1988. Zwemmen. Hij zwom solo van Dover tot Cap Gris Nez in 10u30 min. De afstand bedraagt 36 km met een watertemperatuur van 17 graden.
 • 2006 - 2007. Zweefvliegen. Marc verbreekt het hoogterecord (11.300 meter) boven het Andesgebergte. Hij is eveneens de eerste piloot die de oversteek maakte van de Straat van Magellan.
 • Bekijk de rest van zijn indrukwekkende curriculum vitae hier.

Krachtens een 'juiste' kennis en know-how, zal ook jij je grootse ambities kunnen waarmaken en je potentieel ten volle ontplooien

100% op maat alsook die van uw organisatie

Als mental coach en life coach verdient Marc Sluszny het vertrouwen en respect van de mensen met wie hij werkt wanneer ze merken dat hij doet wat hij zegt door zelf het goede voorbeeld te geven. Hij luistert naar Uw behoeften en wensen en ontwikkelt samen met U een persoonlijke road-map. Hij leidt en helpt U door te stoten naar de top van uw mogelijkheden.

"Als mental coach en life coach leidt Marc Sluszny mensen naar de top van hun kunnen"

mental-coach-prestaties

Maak je dromen waar en bereik je doelen

"Heel mijn leven heb ik expedities geleid en extreme sporten beoefend. De voorbije jaren ligt mijn focus op het coachen van atleten en executive teams. Mijn oogmerk is het aanreiken en doorgeven van wat ik 'the right stuff' noem, de juiste mentale ingesteldheid. Ik ben er vast van overtuigd dat iedereen over een innerlijke energie beschikt die hem of haar toelaat angsten te overwinnen, dromen waar te maken en ambitieuze doelen te bereiken.

Dankzij mijn unieke achtergrond en ervaring heb ik bijzondere vaardigheden ontwikkeld en heb ik me gewijd aan het onderrichten, motiveren en inspireren van mensen. Alles wat ik in mijn loopbaan gedaan heb is ontstaan uit mijn verlangen mensen in staat te stellen tot meer en een verschil in hun leven teweeg te brengen. 

Tegenwoordig coach ik mensen met zeer verscheiden talenten en kundigheid, om ze te leiden tot hun hoogste potentieel en tegelijk een beter inzicht te verwerven in zichzelf en in derden."

De uitdagingen tegemoet

Marc Sluszny is een buitengewone mental coach en life coach die wereldwijd erkenning geniet dankzij zijn uitzonderlijke sportieve prestaties in verschillende disciplines.

Mede door vaardigheden met betrekking tot moed, vastberadenheid en focus heeft hij zijn fysieke en emotionele grenzen tot het uiterste gedreven. Hij maakte deel uit van talrijke Nationale selecties en verbrak meerdere wereldrecords.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Marc vastberaden zijn know-how en kennis met U te delen. Hij garandeert U een persoonlijke begeleiding, die rekening houdt met de individuele behoeftes van personen en teams. Marc gaat U helpen optimaal te presteren door een betere strategie uitvoering en de bestaande normen te overschrijden. Als mental coach leert hij u de juiste mentale ingesteldheid hiervoor aan te nemen. Deze kennis is niet louter theoretisch, het is een manier van leven.

Zelfs de allerbesten hebben baat bij een mental coach of life coach... om nog beter te worden

Lees de authentieke reviews en commentaren. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de talrijke organisaties die dankzij Marc een verhoogd prestatieniveau bereikt hebben.

Contacteer mij voor verdere details.

Neem gerust contact: +32(0)488620250.

Zelfs de allerbeste hebben baat bij coaching. Zet een eerste stap in het nastreven van je doelen. 

Enkele van de talrijke referenties over Marc Sluszny als mental coach & life coach

life-coach-BASF-Logo

"Thank you for showing us the way. You have inspired us to reach higher highs."

BASF - Ludwigshafen

"Buitengewone veranderingen. Zeer gelukkig met onze samenwerking."

life-coach-Cargill-Logo

"Learn more and grow more. Thank you, Marc."

CARGILL BELGIUM

"Klassevol en overtuigend! Zoals altijd!"

life-coach-Sony-logo

"We have achieved our goals."

SONY CORPORATION

"Tu es excellent."

life-coach-team-usa-logo

"We have personally experienced major breakthroughs."

TEAM USA

"You are the one who makes the impossible possible."

Doelstelling: Mental Coach en Life Coach

Marc’s doel is mensen inspireren en motiveren om hun angsten te overwinnen, hun grenzen te verleggen en hun dromen te verwezenlijken, zowel in het dagelijkse leven als in de zakenwereld.
Iets voor u?
Marc begeleidt en motiveert jong en oud met name bedrijfsleiders, ondernemers en atleten.

Marc Sluszny inspiratie 2

Mental Coaching:
Ga naar: http://marcslusznycoaching.com

Mission Statement

 • Om je doelen te bereiken, moet je je angsten willen overwinnen.
 • Om je vrezen te bedwingen, moet je bereid zijn om je grenzen te verleggen.
 • Door je beperkingen te overschrijden, kan je je dromen verwezenlijken.
 • Doe de juiste dingen, op het juiste moment, op de juiste manier.
 • Wees tevreden met niets minder dan Uitmuntendheid.

mental-coach-mount-everest

Toen Sir George Mallory zich in 1924 opmaakte om als eerste Brit de hoogste berg van de wereld te beklimmen, vroeg een reporter hem: “Why do you want to climb Mount Everest?” Mallory antwoordde kort en bondig: “Because it’s there.
Dit lijkt een uiterst eenvoudig antwoord. Ik heb er jaren over gedaan om te begrijpen wat hij hiermee bedoelde.
Elk individu beschikt over een bepaalde hoeveelheid energie die het mogelijk maakt om zijn of haar dromen te verwezenlijken - op voorwaarde dat hij of zij beschikt over genoeg moed, doorzettingsvermogen en focus. Toch zoeken wij allen de eenvoudigste weg.

Waarom pijn of ongemak verduren? Waarom onze 'comfort-zone' verlaten?

Met zijn legendarische respons bedoelde Mallory dat niet zozeer de bergbeklimming de uitdaging was, maar het feit dat hij een keuze maakte om zijn doel te bereiken en en zijn eigen weg te volgen. Minutieus had hij zich voorbereid en zorgvuldig de mogelijkheden gecreëerd om deze hachelijke onderneming tot een succesvol einde te brengen. Het ging niet om geld, roem of glorie. Zijn zoektocht ging om persoonlijke groei!

Als mens hoef je geen ‘natuurlijk talent’ te hebben om je dromen te verwezenlijken.
Als je echt iets wil bereiken, zijn er een paar vereisten: inzet, je angsten overwinnen en gefocust blijven. Gun jezelf de tijd om (zelf)kennis te vergaren. Werk dagelijks bewust aan je fysieke en mentale ontplooiing, haal het beste uit jouw capaciteiten. Ga op zoek naar inspiratie, zorg ervoor dat je gemotiveerd blijft. Trotseer de uitdaging, zet jezelf maximaal in en wie weet waartoe jij in staat bent. Ook in jou zit er een Mallory!
Waarom is dit voor velen zo moeilijk in hun opzet te slagen? Het antwoord heet: angst.
Angst is de grootste hindernis naar de verwezenlijking van onze dromen. Hetgeen ons ervan weerhoudt om onze objectieven te bereiken, is gebaseerd op angst. Angst is een onderdeel van ons bestaan en bepaalt mee wie we zijn, waar we naartoe gaan en hetgeen we doen. Pas als we onze angsten in de juiste context kunnen plaatsen en de psychologische herkomst ervan doorgronden, kunnen we deze hindernis overwinnen.

mental-coach-life-coach-quote-1

De meeste mensen hebben de neiging onbekende situaties te vermijden, om zich zo te distantiëren van alle onzekerheden.
Als het je lukt om je geest vrij te maken van angsten en je negatieve gedachten uit te schakelen, dan kun je een zen-toestand bereiken, waarin je geest één is met je lichaam. Pas als geest en lichaam harmonieus samenwerken, kan je je doel bereiken.

Dat is waar ik als mental coach of life coach enorm op focus wanneer je met me samenwerkt.

Betuiging

Dapperheid, volharding en doelgericht blijven, zijn van essentieel belang, ongeacht je leeftijd, opvoeding, beroep of ervaring.
Op jonge leeftijd moest ik mijzelf motiveren om uitdagingen te confronteren. Er werd van mij verwacht dat ik me als een “man” zou gedragen. Later zocht ik erkenning van de volwassenen rondom mij. Tenslotte, op latere leeftijd, wilde ik een plaats tussen de “groten” veroveren. Daarvoor was voortdurend motivatie nodig via een leerproces van constante evaluatie en reflectie die deel uitmaakte van mijn persoonlijke ontwikkeling.

“The Right Stuff”: een positieve opstelling ten opzichte van het leven en je doelstellingen staan aan de oorsprong van je welslagen. Een goede planning is essentieel om zowel tegenslag als terugval, zoveel mogelijk, uit te schakelen.

Het is niet hoe goed je bent, maar hoe goed je wilt zijn“. Als je dit onthoudt en je bewust blijft van je tekortkomingen, dan heb je reeds de basis gevonden die het verschil zal maken tussen succes of mislukking.

Het grootste probleem dat ons belet om ons doel te bereiken is angst. Is het een aangeboren fenomeen of het gevolg voortvloeiend uit onze opvoeding? Wordt angst gevoed door angst?

mental-coach-life-coach-quote-2

Eigenlijk is de uitdrukking “angsten overwinnen” verkeerd. Angst is een emotie en dus kunnen we het niet overwinnen, wel kunnen we leren met angst om te gaan en afstand te nemen van dit fenomeen. We kunnen leren hoe we ons beter moeten concentreren en focussen op onze doelen maar het laten verdwijnen van angst kan niet. Dus hoe kunnen we angst bedwingen?

Door de volgende vier stappen te ondernemen:

1. het aanvaarden
2. angst effectief willen bedwingen
3. het begrijpen van onze angsten. (Waarom ben ik bang? Waar ben ik bang van?)
4. onze angsten op te zoeken en onszelf ermee te confronteren en in plaats van ze te ontwijken, in tegendeel moeten we ze omarmen.

Pas dan kan je zeggen dat je je angsten hebt “overwonnen”.

mental-coach-tenniservaring

Toen ik in de zeventiger jaren begon met tennissen was mijn coach één van de weinigen die overtuigd was dat om op hoog niveau te presteren, je succes afhing van je mentale benadering en niet alleen van je lichamelijke en technische kwaliteiten.

Hij leerde me om de wedstrijd “in mijn hoofd” te spelen. Eenmaal op het terrein kon ik steunen op deze “oefenwedstrijd” die zich als een film intuïtief had afgespeeld (visualiseren). Dankzij deze lessen heb ik vele moeilijk momenten overwonnen.

Nadat Jack Nicklaus, de golflegende, op een onwaarschijnlijke manier een wedstrijd had gewonnen (die verloren leek), werd hem door een journalist gevraagd: ”Had U het gevoel dat het geluk aan uw zijde stond ?
Het antwoord van Nicklaus was “hoe meer ik oefen, hoe meer geluk ik heb“. Wat Jack hiermee bedoelde was dat hoe meer hij trainde, hoe beter hij speelde. Voor Nicklaus was het niet een kwestie van geluk, het ging hem om vaardigheid te ontwikkelen door oefening, herhaling en uitvoering. Met voldoende inspanning, motivatie en werklust zal ongeacht je huidig niveau je prestatie erop vooruitgaan.
Een natuurlijk talent voor iets bezitten is mooi, maar niet voldoende om uit te blinken.
John McEnroe, meerder malen Wimbledon en US Open tenniskampioen, antwoordde ooit in een interview dat ik met hem had, op de vraag : "Wat is het verschil tussen een goed tennisser en een kampioen?" Zijn antwoord was kort en bondig: “How bad do you want it ?”Hoeveel wil je opofferen om je droom te verwezenlijken? Hoe vastberaden ben je om je doel te bereiken?”

mental-coach-life-coach-quote-5

Rond mijn veertigste maakte ik kennis met de Europese schermkampioen bij de veteranen.
Gedurende een boeiend gesprek werd ik gefascineerd door die oudere man die
zoveel te vertellen had met betrekking tot de schermsport. Des te meer, toen hij mij aanbood een les te volgen bij zijn “maître” ging ik dadelijk akkoord.
Na 45 minuten op de schermpiste, wist ik dat dit mijn volgende uitdaging zou worden.
Reeds op jonge leeftijd had ik intens de Olympische Spelen gevolgd en met volle aandacht de atleten bewonderd die zich inspanden om een medaille te veroveren. Later werd het mijn bedoeling om ooit deel te nemen aan deze befaamde sportmanifestatie maar helaas geen enkele van de door mij beoefende sporten behoorden tot de Olympische disciplines.
Na mijn eerste schermlessen droomde ik om een plaats in de Nationale ploeg te verwerven.
Talloze lessen en trainingen gerelateerd aan schermtechnieken kwamen op mijn
dagelijks programma. Ik moest en zou mits volle inzet snel vooruitgang boeken.
Ik nam deel aan tornooien maar na veel nederlagen werd het mij duidelijk hoe moeilijk het zou worden om mijn doel te bereiken.
Aan mijn inspanningen kwam geen einde en uiterlijk na drie jaren van bloed, zweet en tranen en met de hulp van mijn “maître” werd ik samen met de Nationale ploeg, tiende op het Europese kampioenschap en achtste op de Wereldkampioenschappen.
Ik werd geselecteerd voor het nationaal Olympisch Team. Spijtig genoeg werden wij op het einde van dat jaar vijfde in de Europese rangschikking terwijl enkel de vier eerste landen mochten deelnemen aan de Spelen. Ik was erg teleurgesteld maar de opgedane ervaring was onschatbaar. Ik had de wereld rondgereisd, schermde op het hoogste niveau en bij mijzelf bepaalde emoties en karaktertrekken ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze bezat.

mental-coaching-schermen

Er waren momenten in mijn leven dat mensen mij voor gek hielden omwille van de menigvuldige deelname aan verschillende sporten.
Langzaam maar zeker zijn die mensen van idee veranderd. Nu steunen zij mijn initiatieven omdat ze begrijpen dat ik geen blinde uitdagingen zoek maar dit pad bewandel om met ervaring en inspiratie door het leven te gaan. Angsten overwinnen was mijn zoektocht.

Opvallend is, dat we allen een soortgelijke weg moesten afleggen. Eerst en vooral zich totaal inzetten. De innerlijke kracht, moed en zelfdiscipline vinden om doelgericht te plannen. Vervolgens, niet te onderschatten, de lichamelijke capaciteiten opbouwen.
Tezelfdertijd technische kennis verwerven. Hoe beter je techniek hoe beter de resultaten, gespijsd door je wilskracht en uithoudingsvermogen.

mental-coach-life-coach-quote-3

Tenslotte het belangrijkste nogmaals : het overwinnen van je angst. Aanvaard dat we allen angsten hebben. Wees je bewust van je eigen angsten en durf die onder ogen te zien en probeer de reden, de oorzaak ervan, te begrijpen. Heb dan de wil die angst te overwinnen en doe net dat waar je bang voor bent. Streef naar uitmuntendheid en laat een positieve levens-voetdruk achter.

Life Coach: een life coach zal je richting geven aan je leven en je helpen om je doelen te ontdekken, bepalen en realiseren.

Mental Coach: is een vorm van persoonlijke begeleiding die ontstaan is vanuit de sportwereld. Een mental coach helpt met het leveren van prestaties op basis van fysieke krachten maar vooral op mentale krachten en de juiste balans te vinden tussen deze twee.

Nationaal en internationaal begeleidt en traint Marc - teams en organisaties - als Executive business coach, Mental coach en Life coach helpt hij met
het ontwikkelen en toepassen van oplossingsstrategieën.

Contacteer Marc voor meer informatie en ontdek hoe hij voor U en uw team een opleiding op maat kan ontwikkelen.
U kan alvast uitkijken naar hoogwaardige kwaliteit en begeleiding.

mental-coach-life-coach-quote-6

4 elementen

Inspiratie

Boeken